Noen liker amerikanske muskelbiler, andre liker italienske sportsbiler. Bilmodeller kan totalt endre utseende over årene. Noen ganger virker det ikke som om det er samme modell en gang.

Fra Skyline til GT-R

Se for eksempel på forskjellen mellom Nissan Skyline og Nissan GT-R. Det er vanskelig å se for seg at bilen har gått fra en firkantet familiebil i 1957, til dagens beist av en superbil i form av Nissan GT-R og GT-R Bolt Special. I en mellomperiode var den også Nissan Skyline GT-R R34 – en modell du garantert har sett i bilfilmer eller spill. 

R34 er kjent fra for eksempel 2 Fast 2 Furious fra 2003. I filmen kjørte avdøde Paul Walker, som Brian O´Connor, denne racerbilen. Neste film i serien, The Fast & the Furious: Tokyo Drift, inneholdt også flere Nissan-biler. Kanskje ikke så rart, i og med at den finner sted i Japan.

Her var det riktignok ikke snakk om Skyline eller GT-R, men en Nissan 350Z. Bilen fra filmen lå for øvrig ute for salg til $134 000 i 2017. Denne modellen er ikke helt ulik dagens Nissan GT-R. Der R34 har harde kanter, låner GT-R mer av 350Z sine runde form. 

Lyktene er heller ikke helt ulike 350Z. I hvert fall foran. Bak har GT-R fortsatt de karakteristiske Skyline-lyktene. 

Fra amerikanske muskler til sportsbil

Har du blitt kjørt fra av en Corvette noen gang? Alle vet at Chevrolet Corvette og fart går hånd i hånd. Dagens Corvette er riktignok helt annerledes fra sånn den så ut tidligere. I dag har den et tydelig preg av sportsbil over seg. Faktisk er den ikke helt ulik Nissan GT-R.  

På 60- og 70-tallet så riktignok Corvette helt annerledes ut. Corvette C3 har kanskje mer til felles med amerikanske muskelbiler. På den tiden, og faktisk helt frem til 2000-tallet, hadde Corvette lykter som var pop-up. Altså kunne de tas opp og ned. Bilen var rålekker med lyktene nede, men så en smule idiotisk ut når de var oppe. 

Dette endret seg på C6. Da ble lyktene slik man er vant til fra andre biler. Denne utviklingen har holdt seg frem til dagens C8. Som nevnt er det visse likheter mellom dagens Corvette og GT-R – en av grunnene er lyktene.

Tesla: Fra Model S til Cybertruck

Man kan ikke snakke om forandring og biler uten å nevne Tesla. Ok, Tesla er et merke, ikke en modell. Samtidig er utseendet på alle modellene så likt at det nesten kunne vært snakk om én modell. Model Y er på mange måter bare en stor versjon av Model S, kan man kanskje si.

Cybertruck skiller seg voldsomt ut. Faktisk skiller den seg så mye ut at mange trodde den var en vits først. Det er også mange som har hengt ut utseendet til bilen i etterkant. Bilen er riktignok ingen vits: den er på vei, og du kan bestille den på Teslas norske hjemmeside.

Tesla har slått godt an i Norge. Spørsmålet er hvordan denne nye modellen vil gjøre det? Det gjenstår å se.