Elbilen har tatt verden med storm, og du får nå biler i alle markeder – både rimeligere og dyrere modeller. De siste årene har det oppstått et lite, men raskt voksende marked, for elbiler med luksusstempel. Dette har de store merkenavnene virkelig utnyttet, og konkurransen mot markedsledelse er i gang.

At markedet for elbiler har oppstått er naturlig. Selv om de fleste kjøpere i dette markedet har god økonomi, skader det aldri å spare noen kroner om man har mulighet. Dette kan du virkelig gjøre ved å ha en ladbar bil, kun en liten elektrikerutgift for å sette opp hjemmelader skal til for å kunne fullade bilen billig hver natt. Du sparer også penger på lavere skatter, avgifter og bompenger, samt parkering. I tillegg har elbiler blitt en miljøvennlig trend som mange ønsker å ta del i.

Her er noen av dagens toppmodeller i luksussegmentet – alle er statussymboler, gode å kjøre og snille mot miljøet: 

Porsche Taycan 

Porsche er et av verdens mest verdifulle merkevarer når det kommer til luksusmerker, og et veletablert navn som har stått sterkt i bilverdenen siden 1940-tallet. Det er ikke unaturlig at også de har kommet seg på det kompetitive elbilmarkedet, og gjør det bra.

Merket har nå lansert sin aller første helelektriske bil. Modellen Taycan er en firedørs, rask Grand Tourer med en sporty look og personlighet. Rekkevidden er på 400-450 kilometer og du kan komme opp i en toppfart på 260 km/t. 

Den har firehjulstrekk og kommer i modellene Turbo, Turbo S og 4S. Sistnevnte er modellen som folk flest vil gå for, mens de to andre har mer kraftfulle motorer og bedre batterikapasitet. Når det kommer til lading har Porsche-eiere tilgang på ekstrem hurtiglading, og du kan komme deg opp på 80% på få minutter. 4S modellen starter på 959.900 kroner, mens de andre modellene har en startpris på opptil 1.755.900 kroner og rettferdiggjør virkelig luksusstempelet. 

Jaguar I-Pace

Elbilen til Jaguar, modellen I-Pace, ble først lansert i Norge i slutten av 2018 og har vært svært populær. Denne bilen starter på et litt lavere prisnivå, på 649.900 kroner, og du får en ganske høy rekkevidde på 470 kilometer. Med sine to motorer, en foran og en bak, har den også firehjulstrekk. 

Installerer du en hjemmeladestasjon med Type 2-kontakt kan du få fulladet bilen på 13-14 timer, mens du på de nye lynladerne kan lade fra 0 til 80 % på ca 45 minutter, noe som ligner Teslas ladekurve. 

Bilen har vunnet flere priser, blant annet World Green Car of The Year 2019, World Car of The Year 2019 og World Car Design of The Year 2019. 

Tesla

Tesla har så og si blitt selve symbolet på elbil, og er i dag verdens ledende elbil-produsent. Model 3 er den bestselgende elbilen i verden, ikke rart når startprisen er nede på 360.000 kroner. Her får du mye bil for pengene. 

Når det kommer til luksussegmentet, er det Model X og Model S vi snakker om. Model X har en startpris på oppunder 900.000 kroner (889.999 kroner) mens Model S ligger på rundt 800.000 kroner. Også her får du mye bil for en mindre sum enn hva biler med den samme ytelsen vanligvis koster. Mange har fått oppfylt sportsbildrømmen med en av disse Teslaene. 

Begge modeller fås med en motoreffekt på over 600 hestekrefter og har god plass til både passasjerer og bagasje. Model Xs rekkevidde er på opptil 505 kilometer, mens Model S ligger på rundt 490 kilometer.