Hvilke biler som er de feteste, kuleste og flotteste i verden, er selvfølgelig subjektivt. Det er helt umulig å sette sammen en liste som alle er enige i, så det skal vi ikke prøve oss på. I stedet tok vi en runde i redaksjonen, og spurte våre kollegaer hva som er deres absolutte drømmebil. 

Fyll opp kaffekoppen, ta deg en snus, og len deg godt tilbake, for redaksjonen har talt: Her er vår uformelle kåring over verdens feteste biler, som vi gjerne skulle hatt i oppkjørselen i 2020.

 

McLaren F1

McLaren F1

Alle som drømte om å bli racerbilsjåfør da de var barn, kan være enig i denne: McLaren F1 fra 1992 er en av verdens feteste biler. Vi digger det aerodynamiske karosseriet, utformingen med tre seter og den sentrale førerposisjonen – for ikke å snakke om V12-motoren i bagasjerommet.

 

Citroen DS

Citroen DS

Citroen DS er vår drømmebil nummer 1. Det er ikke den raskeste eller mest eksklusive bilen vi vet om, men det er uten tvil den feteste. Bilen ble lansert på Paris Motor Show i 1955, og Citroen mottok 20 000 bestillinger på dagen. 

Det er lett å se for seg at man cruiser Paris rundt i Citroen DS og nyter livet maksimalt, med en sigar i hånden eller snus under leppen.

 

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type har flere ganger blitt kåret til verdens vakreste bil, og vi kunne ikke vært mer enig. Bilen har et karakteristisk design med buet nese, langt panser og stram bakende. Da bilen ble lansert i 1961 var det med en overraskende hyggelig prislapp på litt over £2000, en brøkdel av Ferraris Aston Martin. 

 

Aston Martin DB3s

Aston Martin DB3s

Når vi snakker om Aston Martin kommer vi ikke unna DB3s, racerbilen fra 1953 som sender tankene til en vintage actionfilm. Hvis vi skulle valgt én bil til å kjøre rundt på det skotske høylandet i, så ville det vært denne.

 

Lancia Stratos

Lancia Stratos

Lancia Stratos ser ut som en konseptbil for racerkjøring, og hva er vel kulere enn det? Ikke stort, hvilket er grunnen til at Lancia Stratos står på listen vår. Dette er en helt nydelig bil, med kraftig Ferrari-motor verdig en vinner. 

 

Lamborghini Miura

Lamborghini Miura

Lamborghini Miura har alt en bilentusiast kan ønske seg – den er fullstendig nydelig å se på og et skikkelig fartsbeist på veien. Skulle vi valgt én bil å fly til månen i, ville det vært Lamborghini Miura, bilen som satte standarden for alle kommende Lamborghinier.